Persoonlijke ruimteKen je dat als iemand bij je thuis komt dat je ook echt voelt dat er iemand binnen komt? Alsof er ruimte een kleiner is geworden. De sfeer veranderd en soms geeft dit een gek gevoel. Maar hoe komt dit dan?

Sommige mensen zijn nu eenmaal meer aanwezig. Ze zijn herkenbaar doordat zij vaak in gezelschap meer praten, ze staan op dat moment meer in het middelpunt. Zijn sociaal aangelegd en weten zich zichtbaar te maken.

Maar dat wil niet zeggen dat ZIJ jouw ruimte in mogen nemen! Toch…? Hoe kijk jij hier tegen aan? Wat gebeurt er wanneer er zo iemand binnenkomt? Hoe voel jij je en wat doe je dan? Ben jij er van bewust wat er nu letterlijk gebeurt?

Zelf heb ik hier wel eens moeite mee, ik ben niet iemand die op de voorgrond hoeft te staan maar ik wil wel gezien worden. Lastig wel.. Laatste tijd ben ik gaan observeren wat er nu echt gebeurt. Wat er eigenlijk met MIJ gebeurt.

Op verschillende momenten ben ik gaan kijken wat er nu “fout” gaat. Zo kan ik erg gefocust werken en wanneer er iemand binnenkomt volledig afgeleid worden. Terwijl deze persoon gewoon een verhaal aan het vertellen is. Of als ik met vrienden ben en er een andere persoon zich mengt met het gesprek. Soms overdondert me dat.

Wat doen die mensen nou waardoor ik voel dat mijn ruimte ingenomen word? Het maakt niet uit met wie of waar ik ben, elke keer voelt het hetzelfde. Ik kan hier geïrriteerd of onzeker van worden en weet me geen houding aan te nemen.

Geef me mijn ruimte terug!

Door zo naar de ander te kijken, vergeet je naar jezelf te kijken. Wat doe je met jouw ruimte? Mijn ruimte wordt niet ingenomen maar ik geef hem weg?! Huh? Ja, Jij laat jouw ruimte los, oftewel: Jij staat het toe om jouw ruimte kleiner te maken en dat is helemaal niet nodig.

Laat je zien en horen. Ga niet wachten totdat ze tegen jou beginnen te praten, wees ze voor! Begin klein door vragen te stellen. Vraag hoe het met hen gaat en zeg hoe het met jou gaat. Vertel wat je vandaag gedaan hebt. OWN het gesprek, je mag best over jezelf praten! Voer oprechte gesprekken, wees geïnteresseerd in hen en zij zijn geïnteresseerd in jou!

YOUR POTENTIAL IS ENDLESS!

19 keer bekeken1 reactie

YVON JANSEN - 0031-(0)6 49 96 55 67 - FITMETYVON@GMAIL.COM - ROMEINENSTRAAT 22, BOX 16 IN BEUGEN

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now