Drempels

Bijgewerkt: 7 dagen geleden

Nu ga ik beginnen met sporten!

Morgen starten we samen!

Ik heb me al de hele week ingeschreven, nu moet ik!

Het regent!

Ik heb geen zin, jij?

Zullen we anders begin van de maand starten?

Januari! Nieuw jaar, nieuwe kansen!

Hoeveel excuses ken jij?

Het kan zo moeilijk zijn om weer aan de gang te gaan. Om een bepaalde routine weer op te starten. Er is een stemmetje in ons hoofd die weet dat bijvoorbeeld sporten goed voor je is, je blij wordt als je er bent geweest, je er goed uit ziet als je vaker gaat.

Dat zelfde stemmetje zegt ook dat je wel een dag kan uitstellen. Dat je vandaag geen zin hebt, of dat je al hard genoeg gewerkt hebt vandaag. Waarom is dit stemmetje zo overheersend en geven we hier vaak aan toe? Wat maakt het nou waarom we NIET gaan? Waarom is die drempel zo groot wanneer we besluiten om toch weer te gaan starten?

De reden waarom je even stopt met sporten is eigenlijk niet zo belangrijk... DE reden waarom je weer wilt gaan beginnen is de sleutel! Die reden betekend iets voor je! Wat is je motivatie om te starten! Waarom zou je het dan niet doen? Zorg dat je die reden altijd onthoudt en dat je daarvoor gaat.

Welke smoes je ook kunt bedenken om niet te gaan, zou je moeten opschrijven en verbranden. Want op het moment dat jij niet gaat stel je jezelf teleur. Dit voelt waarschijnlijk niet zo maar ons brein werkt zo wel. Elke afspraak/belofte die jij met jezelf maakt en niet nakomt is een afwijzing naar jezelf.

Er komt een moment dat je denkt, was ik maar toch gegaan. En eerlijk… Dit is niet fijn. Die drempel wordt alleen maar groter en groter. Dan ben je ineens een maand of jaar verder. Balen, nog niet geweest. En dan denk je weer, eigenlijk regende het niet zo hard. Mijn vriendin is wel geweest en zie haar nu. Ik zou graag met mijn neefjes willen spelen maar dan word ik zo snel moe.

Geen zorgen! Je kan altijd opnieuw beginnen! Want deze keer ga je ervoor! Je weet waarom je wilt starten en je hebt een plan!


1. Weet waarom je dit doet

* Schrijf het op

2. Leg de lat niet te hoog

* Start met 1x in de week

* Ga niet te ver over je eigen grenzen

3. Vraag je omgeving om je te steunen

* Zoek een buddy

4. Stel een doel waar je naar toe kan trainen

* Afstand, wedstrijd, gewicht

5. Beloon jezelf als je daar bent

* Nieuwe schoenen, dagje uit, sporthorloge

Ook als je even geen zin hebt, GA! Zeg tegen jezelf dat je verder komt, sneller kan, meer doet! En plof daarna volledig tevreden op de bank! En geef jezelf een schouder klopje!

Zie je wel dat je het kan! Je bent gegaan!

6 keer bekeken

YVON JANSEN - 0031-(0)6 49 96 55 67 - FITMETYVON@GMAIL.COM - ROMEINENSTRAAT 22, BOX 16 IN BEUGEN

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now